В най-тежката криза на пазара на недвижими имоти в САЩ британците идват на помощ. Името й е Петра Екълстоун. Възраст - 22 години. Дейност: британска милионерка, наследничка на изпълнителния директор на Формула 1 Бърни Екълстоун.

Мисията й: да купи най-скъпата къща в САЩ, "Дъ Менър", както продуцентът Арън Спелинг наричаше къщата със 100 стаи и 5250 кв. м., в която живееше до смъртта си през 2006 г. Тя се намира в калифорнийския квартал Холмбай Хилс, един от най-скъпите в Лос Анджелис, и от две години е обявена за продажба на цена от 105 милиона евро.

Вдовицата на продуцента Кенди Спелинг обеща, че никога няма да свали цената. Но сайтът TMZ съобщава, че в момента имението се продава за 59,5 милиона евро. Къщата, която е по-голяма от Белия дом, притежава всичко.

На трите етажа има "само" седем спални, но не липсва нищо. Семейната стая сама по себе си е къща в самата къща. Тя разполага с две бани, офис, кухня и трапезария освен спалнята. Освен това в имението има кинозала, зала за боулинг, изба, фризьорски салон (един за собствениците и един за кучета). Къщата, разбира се, разполага с асансьор.

В крилото за обслужващия персонал има пространство за пет камериерки и двама икономи. Освен това къщата разполага с прилежащ терен от 2 хектара, върху които се намират тенис корт, плувен басейн, езеро, плодова градина.

Младата Екълстоун смята да купи имението през август след сватбата с годеника си Джеймс Стънт. Двойката планира да поделя времето си между новия и стария континент.