Кими Райконен спечели Гран При на Франция във Формула 1, а съотборникът му във Ферари Фелипе Маса завърши втори на „Мани Кур”. „Черните кончета” се нуждаеха много от победата, за да се върнат в борбата за титлата.

Финландецът не бе печелил състезание от първия кръг на шампионата в Австралия, но след днешния ден, изпълнен с препятствия за всички, Райконен взе изключително ценен успех. Райконен финишира за 1:30:54.200 ч.

Това е първа двойна победа за отбора на Ферари този сезон. 

Лидерът във временното класиране Люис Хамилтън отстъпи една позиция още на старта, но завърши на подиума и отново взе точки за генералното подреждане.

За британския младок имаше и други добри новини, тъй като съотборникът му Фернандо Алонсо се добра едва до седма позиция, и така позволи на Хамилтън да увеличи преднината си на 14 точки.

Седмица преди Гран При на Великобритания и другият пилот от Острова – Дженсън Бътън донесе радост на феновете, като завърши осми и донесе първа точка за тима на Хонда този сезон.

След първата тройка – Райконен, Маса и Хамилтън се наредиха по ред в десятката – Роберт Кубица, Ник Хайфелд, Джанкарло Фисикела, Фернандо Алонсо, Дженсън Бътън, Нико Росберг и Ралф Шумахер.

Състезанието на "Мани Кур" вероятно е последния старт от Формула 1 на това трасе. Според информациите от следващия сезон няма да има Гран При на Франция.