След като се разбра, че US GPE плануват да се присъединят към Формула 1 след въвеждането на "ниския бюджет" през 2010 година, Бърни Екълстоун разкри, че всъщност два американски отбора проявяват интерес към "кралските гонки" за следващия сезон.

US GPE, воден от бившия мениджър на Ферари и Уилямс Питър Уиндзор отнесе доста скептицизъм, а сега след разкриването и на втория отбор въпросите около това дали тимовете ще могат да се впишат в световния шампионат зачестиха.

"Има два американски отбора", заяви Екълстоун пред "Ройтерс". "Това е страхотно, ще е хубаво да видим нови лица. Нещо такова винаги е полезно", допълни още Бърни.

Последният американски тим, който се опита да участва във Формула 1 бе проектът на Карл Хаас и Теди Майер – "Лола Беатриче", който се появи в средата на 80-те години, като най-доброто постижение беше четвърто място и шест точки от 19 старта.

За сезон 2010 ще има три свободни места за нови отбори във Формула 1, като интерес към тях проявяват и тима на Дейвид Ричардс "Остин Мартин", британците "Лола", "iSport International", A1GP Champions Team Ireland, както и бившият сателит на Хонда "Супер Агури".