Директорът на Ферари във Формула 1 Стефано Доменикали заяви, че очаква реакция от целия отбор след сериозното изоставане спрямо Мерцедес в Гран При на Австралия.

Макар че „черните кончета“ направиха солидна предсезонна подготовка, миналия уикенд те очевидно не можеха да достигнат нивото на конкурентите си. Фернандо Алонсо стигна само до 4-ото място, а Кими Райконен се класира седми след слабата квалификация в предния ден.

„Въпросът е всеки да си свърши работата и да бъде фокусиран върху домашните си задачки, без да казвам, че вината е на този или онзи“, обясни Доменикали. „Трябва да реагираме като колектив – това поисках от моите инженери.“

Според италианеца във Ферари ще трябва да поработят върху двигателите на болидите, тъй като на „Албърт Парк“ колите очевидно страдаха от липса на мощност. „Това е област, която сме длъжни да подобрим. С колкото повече мощност разполагаме, толкова по-малко се налага пилотите да натискат газта до край. Освен това така ще намалим и разхода на гориво. Имаме доста работа за вършене, защото колата се нуждае от подобрения“, завърши Доменикали.