Слуховете, че Ауди за пореден път обмисля влизането си във Формула, отново набират сила. Този път те бяха подхранени от привличането на бившия отборен шеф на Ферари Стефано Доменикали.

Реално италианецът започна работа в притежаваната от Фолксваген компания, откъдето тогава обясниха, че длъжността му се ограничава в зоните на услугите и мобилността и няма нищо общо с моторния спорт.

Британският медиен гигант „Би Би Си“ обаче смята, че в 49-годишният Доменикали се занимава с подробно проучване на възможността Ауди да влезе във Формула 1 като представител на Фолксваген.

Проблемът пред подобен ход може да се окаже враждата между изпълнителният директор на автомобилния концерн Фердинанд Пийх и шефа на Ф1 Бърни Екълстоун. „Поне единият от тях ще трябва да напусне поста си, преди отбор с бранда на Фолксваген да влезе във Формула 1“, съобщават от изданието.

За тази цел във Фолксваген замислят смяна Пийх с Мартин Винтеркорн, който е един от големите привърженици марката да влезе в най-авторитетната автомобилна надпревара.