Шефът на Торо Росо във Формула 1 Франц Тост изрази увереност, че до няколко седмици отборът ще има нов доставчик на двигатели.

Новината идва като резултат от скорошната среща между четирите производителя и Международната федерация по автомобилизъм (ФИА), на която бе разрешена употребата на двигатели с характеристики от предходен сезон.

Торо Росо, който се явява дъщерен тим на Ред Бул, съвсем скоро ще преустанови отношенията си Рено, а дотук подозренията сочат към възобновяване на предишното партньорство с Ферари.

„Все още преговаряме, но се доближаваме все повече и повече. До няколко седмиции ще имаме решение“, каза Тост.

„Надявам се да имаме яснота преди края на сезона, защото иначе за нас ще стане много трудно да се подготвим за началото на следващия в Мелбърн. Това важи особено сега, когато календарът беше променен и стартът ще бъде 2 седмици по-рано в сравнение с преди.“

„Опцията да караме с двигател от предходната година ще ни помогне много. Производителят ще реши какво ще получим. Ние ще сме доволни да разполагаме с двигател. Ако той е на 1 година, така да бъде. В такъв случай нашето влияние в шампионата няма да бъде на нивото, което очакваме и желаем“, добави Тост.