Пилотът на Форс Индия Пол ди Реста изпрати ясно послание към отбора си, че иска по-добър болид, за да може да се бори за място на подуима.

Шотландецът направи впечатляващ уикенд на „Сахир“, като бе много бърз както в квалификацията, така и в самия старт. Талантливият пилот в определени периоди дори се задържаше в топ 3, но впоследствие финишира на 4-о място.

„Трябва да поздравя всеки един от отбора, мисля, че представянето ни беше добро“, каза Ди Реста. „Просто ни догони някой (Ромен Грожан), който не класира толкова напред, колкото заслужаваше. Те имаха четири комплекта нови гуми и направиха стратегия с три спирания, която беше най-бързата, ако колата ти може да съхрани гумите.“

„Болидът ни определено не работи толкова добре при горещо време. В Китай бяхме много силни, когато беше доста хладно по време на състезанието, но при леко по-топлото време в квалификацията бяхме по-бавни.“

„Малко съм разочарован, че изпуснах подиума. Отборът искаше този подиум. Казах на момчетата: „осигурете ми по-бърза кола и ще съм там“. Ако дизайнерите вложат допълнителни усилия и вкарат още ресурси, няма причина да не се борим за първите три места. В момента се представяме на максимума – в тези четири състезания постигнахме 100 процента от това, което бе по силите ни“, завърши Ди Реста.