Президентът на Ферари Лука Ди Монтедземоло е изумен от вероятното завръщане на Михаел Шумахер във Формула 1, но не зад волана на "скудерията", а в екипа на Мерцедес Гран При.

41-годишният Шуми, който е консултант във Ферари, може да се завърне като пилот на Мерцедес Гран При. Ди Монтедземоло заяви, че ще е разочарован, ако загуби Шумахер като консултант.

Германецът е част от италианският тим още от 1996 година, когато се присъедини към тима от Бенетон. Шуми обаче е изявил готовност да замени пострадалия тежко в катастрофа по време на Гран При на Унгария Фелипе Маса.

"След като получи предложение да замени контузения Маса, Шумахер мисли около 10 минути и отиде да направи няколко обиколки на пистата "Муджело". Говорих с него миналия четвъртък и той ми потвърди, че иска да се завърне. Ние не можем да му отправим оферта, тъй като разполагаме с двама отлични пилоти. От една страна разбирам и неговото желание и това на Мерцедес, от друга страна пък съм изумен при мисълта, че ще го видя в друг болид. Преди време той ми заяви, че ще е с Ферари завинаги, защото това е неговото семейство. Както и да е, желая му късмет. Знам, че има разлика между 35 и 41 години, но въпреки това аз знам, че той ще се справи добре", каза Монтедземоло.