Бившият шампион във Формула 1 Деймън Хил сподели, че е останал впечатлен от невероятното представяне на Луис Хамилтън в дебютното състезание на младия британец във Формула 1. В Мелбърн Хамилтън завърши трети, зад съотборника си в МакЛарън – световния шампион Фернандо Алонсо.

Деймън Хил коментира пред ББС първия старт и по специално участието на Хамилтън:

„Той кара силно на квалификацията, а на самото състезание бе просто брилянтен. Той бе изключително прецизен в първото си Гран При, и успя да се покаже като равен на своя съотборник – наистина бе много, много добър.”

Деймън Хил е последният британец, печелил титлата във Формула 1. Според много негови сънародници именно Хамилтън ще стане следващият техен представител на световния връх. Според Хил, младокът се е справил чудесно, въпреки огромното напрежение върху него. „Тежестта, която идва от големите очаквания бе много силна върху Луис. Той обаче се представи страхотно и не демонстрира никакви слабости. Той бе на точното място от първата секунда. Стартът му беше класически, фантастичен, особено онова първо движение на първия завой. Беше смел ход, но брилянтна маневра.”

„За някой, за когото това е първо Гран При е лесно да се замая след добрия старт, но той не изглеждаше ни най-малко притеснен, просто си вършеше работата и всичко се нареди. Когато излезе пред Алонсо, ясно се виждаше колко умело използва цялата писта.”

„Той бе напълно уверен в себе си. Беше хубаво. На подиума Луис изглеждаше щастлив. Мисля, че осъзнаваше колко добра работа е свършил. Страхотна. Наистина, наистина великолепна!”