Президентът на Британския клуб на автомобилните пилоти Деймън Хил заяви, че пистата Силвърстоун може да отпадне от календара на Формула 1, дори да бъде направен ремонт за 30 милиона паунда.

Световният шампион за 1996 година смята, че английското трасе не може да се пребори с писти в други страни, които получават подкрепа от месните правителствата, рекламиращи на държавите си.

„С оглед на свободния пазар, печалбата от състезанието може да бъде недостатъчна” – каза Хил – „Има определени тенденции, които се наблюдават във Формула 1, тя да бъде разглеждана като рекламна дейност от страна на държавни правителства.”

„Не казвам, че Силвърстоун иска пари от правителството или че тази ситуация е добра или лоша, но просто така стоят нещата”, добави легендарният пилот.

Деймън Хил обясни, че той е имал среща със спортния министър Джери Сътклиф, на която са били обсъдени възможностите за подкрепа от страна на кабинета.

„Говорихме за това фантастично десетилетие за спорта в Британия с предстоящите Олимпийски игри, Игри на британската общност и с кандидатурите за световните първенства по футбол и ръгби. Да загубим Гран При на Британия би било огромно разочарование и ние наистина не искаме това да се случи”, добави Хил.

Договорът на Силвърстоун за домакинство на кръг от шампионата на Формула 1 изтича през 2009 година и за да бъде подновен пистата трябва да бъде обновена и да се гарантират сериозни приходи от състезанието на Острова.