Седемнадесет дни след тежката си катастрофа по време на аеродинамичен тест с болида на Маруся тест пилотът Мария де Вийота се прибра в своята родина Испания.

Новината бе потвърдена с изявление на тима, което гласи, че 32-годишната испанка е напуснала болница „Адънбруукс“ и директно е отпътувал към дома си.

„През последните 2 седмици Мария отбеляза забележителен прогрес по отношение на своето възстановяване“, казват от Маруся. „По-удобна и позната обстановка заедно с грижите от страна на нейното семейство и приятели без съмнение ще осигурят на Мария по-благоприятни условия, при които тя да започне следващия стадий от лечението си.“

„Тимът на Маруся остава в непрекъснат контакт с медицинския екип от „Адънбруукс“, който се грижеше за Мария от нейното приемане досега, и би искал да изрази своята благодарност за невероятното внимание, което тя получи тук.“

„Целият отбор заедно с персонала, пилотите Тимо Глок и Чарлз Пик и всички, свързани с тима, пожелава на Мария скорошно оздравяване. Отговорниците по мениджмънта ще продължат да държат връзка с Мария и семйството й, като с готовност ще оказват всякаква помощ през идните месеци“, завършва събощението.

Точната причина за инцидента, при който тест пилотът загуби дясното си око, все още не е разкрита, но от тима бяха категорични, че проблем в болида не е предизвикал сблъсъка.