Пилотът на HRT Педро де ла Роса смята, че в лагера на Ферари песимизмът идва в повече, отколкото е необходимо. Испанецът смята, че всичко, включително и слабото представяне на новия болид F2012 в предсезонните тестове, е следствие на добре изготвена стратегия.

„Те са по-добри, отколкото хората си мислят“, заяви ветеранът във Формула 1. „Макар и да има други по-силни тимове, аз не бих отхвърлил идеята Ферари да стигат редовно до подиума. Уверявам ви в това.“

„Те просто се опитват да намалят напрежението върху себе си. Моето мнение е, че Ферари са в по-добра форма, а целият негативизъм в изказванията им е част от добре измислена тактика“, сподели Де ла Роса.

„И те изпитват същите проблеми като останалите, но колата им е много по-бърза, отколкото изглежда“, добави испанецът.

В същото време Фелипе Маса не се съгласи техническия директор на Ферари Пат Фрай, който по-рано заяви, че с новия болид тимът трудно ще стига до победи. „Такова нещо дори не минава през главата ми“, сподели бразилецът. „Наистина ние тествахме различна система за отделяне на газове и разбрахме, че това не беше правилният избор. Но пък миналата година всички в тима бяха сигурни на 90 процента, че ще се борим за титлата, а помните колко далеч бяхме всъщност.“

„Няма да крия, че не сме напълно доволни с представянето си в последните три предсезонни теста в Испания. Но ние имаме много силен тим и аз не се съмнявам в способностите на инженерите ни да доразвият шасито по време на сезона“, завърши Маса.