Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Даниел Рикиардо сподели, че тимът в момента е много по-добре подготвен за началото на сезона отколкото по същото време през миналата година.

Кампанията ще стартира на 20 март със състезанието за Голямата награда на Австралия, което винаги носи по-специален заряд за водещия пилот на „биковете“.

„За мен най-любимите моменти покрай Гран При на Австралия започват от феновете. Те са страхотни. Всеки път, когато излезем на пистата, те ни поздравяват горещо, защото са заредени с ентусиазъм. Това е супер!“, коментира австралиецът Рикиардо.

„Самото трасе е забавно, обожавам уличните писти, а Мелбърн предлага наистина добър ритъм, отлични комбинации от завои. Не съм голям фен на европейската зима, така че да се върна в Австралия и да се радвам на слънцето е супер.“

„През тази година бяхме доста по-силни в тестовете. Наистина нямаш голяма идея къде се намираш, докато не дойде времето за старта в Мелбърн. Смятам обаче, че сме по-добре подготвени през тази година, отколкото бяхме през миналия сезон. Можем да подходим към началото на сезона с малко повече увереност. Аз самият съм готов за състезанията. Нямам търпение да изляза на пистата и да видя зелените светлини“, добави Рикиардо.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS