Даниел Рикардо записа първа победа в кариерата си във  Формула 1, след като спечели изненадващо Гран при на Канада в  Монреал.

Австралийският пилот на Ред Бул преодоля съпротивата на лидера Нико Розберг от Мерцедес, докато неговият съотборник и  4-кратен световен шампион Себастиан Фетел финишира трети при  автомобил по сигурността на пистата.  

Претендентът за титлата Люис Хамилтън сложи край на  надеждите си за победа рано в състезанието, след като се сблъска със своя съотборник Нико Розберг в 46-та обиколка от общо 70.  

Двамата допряха своите болиди при опит за изпреварване от страна на британеца, който ще запише второ състезание за сезона без  спечелени точки. Това сложи край и на надеждите на Мерцедес за  шеста двойна победа от общо седем старта от началото на сезона.

Даниел Рикардо започна състезанието в Канада от шеста позиция,  като постепенно си проправи пътя към лидерите Розберг и  Хамилтън. След като болидите на Мерцедес се сблъскаха в 46-та  обиколка, Рикардо се доближи до Розберг и започна опити за  изпреварване, които дадоха резултат едва в последния тур на  пистата в Канада.

Той излезе на първо място на последния шикан в 69-та обиколка и не отстъпи позицията си, печелейки заслужено  първа победа в кариерата си. Рикардо спечели състезанието с време 1:39:12.830 часа,  изпреварвайки с 4.236 секунди Розберг. Фетел изостана на 5.247  от лидерското време.

В челната шестица за Гран при на Канада  бяха още Джейсън Бътън с Макларън, Нико Хюлкенберг с Форс Индия  и Фернандо Алонсо с Ферари.

В генералното класиране лидер продължава да бъде  Розберг, който е с актив от 140 точки. Хамилтън е втори със 118, а третото място принадлежи на Рикардо. Младият австралиец има  79 пункта в актива си.