Отборът на Ред Бул все по-усилено обмисля да замени ветерана Марк Уебър с пилота на Торо Росо Даниал Рикардо в края на сезона, съобщиха английските медии.

Престоят на австралиеца при „биковете“ изглежда приближава към своя край, след като той си позволи публично да атакува световния шампион Себастиан Фетел след противоречивата му победа в Малайзия. На Острова се говори, че това е довело до сериозен разрив във взаимоотношенията с шефа на тима Кристиан Хорнер, който вече търси заместник на Уебър.

Кими Райконен и Нико Хюлкенберг бяха сочени като фаворити за мястото, но отговорът за Ред Бул може да се крие много по-близо – във втория им отбор Торо Росо. Рикардо от своя страна даде да се разбере, че е наясно със спекулациите и ще направи всичко възможно, за да ги превърне в реалност.

„Седмото място в Шанхай определено не навреди на шансовете ми“, заяви сънародникът на Уебър. „Знам обаче, че трябва да направя много повече, ако искам да имам шанс за място в Ред Бул. Трябва да докажа, че това не бе само мимолетен проблясък.“