Фелипе Маса вече мисли кога ще може да се върне към състезанията, и би се радвал това да стане още във Валенсия след по-малко от месец, призна личният лекар на бразилеца. Въпреки че се пошегува, че пациентът му „изглежда като боксьор”, Дино Олтман заяви пред събралите се в болницата в Будапеща журналисти, че състоянието на пилота се подобрява непрекъснато.

„Фелипе продължава да се подобрява. Той се храни, разхожда се из стаята, дори си взе душ сутринта, както всички нормални хора. Така че, новините са добри,” коментира Олтман. „Няма проблем с очите, както ви казах и преди, всичко е наред. Той се храни с нормална храна. Хапна пиле, днес сутринта закуси стандартна закуска, кисело мляко с добавки, хляб, сирене, домат, банан,” обясни менюто докторът.

Според Олтман Маса не се нуждае от някаква специална рехабилитация, тъй като единственото, от което се нуждае, е да възстанови силите си. Той отказа да даде прогноза кога бразилецът ще може да се състезава отново, въпреки че подчерта, че е „сигурен”, че Маса ще се върне на пистата.

„Това е единственото, за което мисли той, направо му е фикс-идея. Изобщо не се страхува,” каза Олтман. „Той дори мисли, че ще може да се състезава във Валенсия.”

Маса е бил категоричен при новината, че Михаел Шумахер ще го замести в Гран При на Европа, и е заявил, че няма лесно да си даде болида.

Доктор Олтман сподели, че Маса ще се прибере „у дома”, след като бъде изписан от болницата, но не е решено дали това ще бъде домът му в Монако, или този в Бразилия.

„Това зависи най-вече от това кога ще бъде изписан. Има много детайли, така че е трудно да кажа сега нещо конкретно,” добави лекарят.