Кими Райконен даде най-добро време в първата свободна тренировка на пистата „Интерлагос” преди Гран При на Бразилия. Финландският пилот на Ферари завъртя обиколка за 1:19.580 мин, а зад него остана съотборникът му Фелипе Маса.

Райконен може да се надява, че състезанието в неделя ще протече по същия начин, тъй като Фернандо Алонсо въобще не се появи на пистата, заради проблеми с болида, а Люис Хамилтън даде едва пето време с 1:21.121 мин.

Въпреки това финландецът трябва да се надява Хамилтън да е извън челните пет, за да може да триумфира с титлата. При успех на „Интерлагос”, последното за годината състезание, Райконен ще събере 110 точки. Ако Люис финишира след пето място, той също може да вземе най-много 110 точки, което обаче ще короняса Кими, който има повече първи места през сезона. Алонсо пък трябва да завърши след второ място за каузата на Ферари.

На първата свободна тренировка след „черните кончета” се наредиха Хейки Ковалайнен, Нико Розберг, Хамилтън, Р.Шумахер, Фетел, Уебър, Трули, Лиуци и т.н.

Втората свободна тренировка на "Интерлагос" е от 19 часа българско време.