Световният шампион и лидер в класирането във Формула Дженсън Бътън заяви, че причината да стартира едва осми в Гран При на Монако е лошият избор на гуми, както и некоректното отношение на конкурента му от Ферари Фелипе Маса.

Бътън каза, че е трябвало да избере по-твърди гуми за финалната част от квалификациите, а освен това е бил блокиран от Фелипе Маса, когато е въртял една от най-бързите си обиколки. "Имаше толкова много място между нас и не знам какви си мислеше Маса. В последната част от квалификацията има едва десет коли, така че би трябвало да е лесно да се държиш на разстояние от болидите, които минават покрай теб, но той явно не гледаше в огледалата си. И това се случи точно когато правех една от най-добрите си обиколки. Това бе първата ми обиколка от началото на квалификацията, в която наистина карах с добро темпо. Това ме разочарова много. Не знам какво време щях да постигна. но е много дразнещ начина по който той застана на пътя ми, защото това очевидно ме забави", смята британецът.

Той обсъди и избора си на гуми. "В първата част от квалификацията колата стоеше много добре с твърди гуми, но в третата част ние използвахме по-меки, което се оказа грешка. Мисля, че по-доброто решение бе отново да стартирам с твърди гуми. Не се чувствам приятно. Не мисля, че и Хамилтън, който също избра сухи гуми е доволен, макар да е пети. Колата не се представи добре с меките гуми и е жалко, че сбъркахме", добави Бътън