Новият световен шампион във Формула 1 Дженсън Бътън вече получи поздравления от половината планета – от политици, до поп звезди и други спортисти – но до днес така и не бе отпразнувал титлата с най-близкия си човек. Рано сутринта в петък Дженсън пристигна на лондонското летище „Хийтроу” с широка усмивка на лицето, на път за Азия. Именно там той трябва да се присъедини към любимата си Джесика Мичибата. Хубавицата е заета с ревю в Страната на Изгряващото слънце, затова Бътън ще отиде при нея, за да сподели успеха си.

Джесика и Дженсън имат специална среща в Дубай, където освен титлата, двамата ще празнуват и рождения ден на манекенката.

„Джесика бе разстроена, че не бе в Бразилия, за да ме види как ставам световен шампион, но тя разбира ситуацията. Казвах й – „Хайде мила, измъкни се от работа, искам да те видя сега”. Но тя не може, трябва да си изпълнява ангажиментите. Ще я видя днес, и нямам търпение,” призна Бътън на летището.

Двамата разменяха съобщения чрез популярната обществена мрежа Twitter, като именно там Джесика написа, че титлата му във Формула 1 е „най-хубавият подарък за рождения ден изобщо”.

Дженсън почерпи добре останалите си близки, с които снощи до 3 сутринта купонясва в лондонски бар. Според персонала на заведението Jalouse, той е „навъртял” сметка от 4500 паунда за шампанско.