Пилотът на Макларън Дженсън Бътън обеща да се самонакаже след лошото си представяне на Гран При на Малайзия, като заяви участие в триатлон в Хаваи.

Бътън стартира състезанието на „Сепанг“ от втора позиция, но загуби всякакви шансове за приличен резултат, след като разби предното си крило в болида на Нараин Картикеян в 15-ата обиколка. Заради сблъсъка британецът направи 5 спирания в бокса, докато се опитваше да преодолее последиците от удара.

Пред медиите на Острова Бътън даде обещание да си причини болка като извинение към своя отбор. „Идва ми да се нараня, защото след такова състезание заслужавам единствено болка“, заяви пилотът на „сребърните стрели“. „Ще направя всичко възможно, за да се самонакажа допълнително за такъв лош ден.“

„Най-хубавото е, че слабото ми състезание за годината вече е зад гърба ми. Изоставам само на 10 точки зад лидера, а това не е проблем. Ситуацията наистина не е толкова лоша, като се има предвид какво състезание направих. Все още остават цели 18 състезания, в които могат да се случат много неща“, завърши Бътън.