Бъдещето на бившия световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще се реши до края на първата седмица на ноември, заяви шефът на МакЛарън Рон Денис.

Очаква се испанският пилот да напусне отбора, след бурен сезон, изпълнен с неприятности.

Самият Алонсо коментира, че не е говорил още с друг тим, но Денис бе категоричен, че проблемът ще се реши в „следващите две седмици”.

„Ние имаме доста ясна визия за бъдещето, но все още не сме го обсъждали в детайли,” заяви босът. „Въпросът с пилотите е от онези, за които непрекъснато казвахме, че ще разрешим след края на сезона, и така ще се случи. Вече мислим по въпроса, но естествено няма да споделим мислите си с журналистите,” добави Денис.

Договорът на Алонсо с МакЛаърн включва и 2008 година, с опция за трети сезон при „сребърните стрели”. След разрива между него и Денис преди Гран При на Унгария обаче, оставането му в тима е малко вероятно.

Запитан дали не е щастлив, че този тревожен сезон най-накрая приключи, Рон Денис отговори: „Не съм доволен, тъй като не спечелихме нищо. Естествено, след време болката ще отшуми, но в края на краищата това беше един добър сезон и двамата ни пилоти показаха добри резултати. Просто е неприятно, че нито един от тях не стана шампион.”

Фернандо Алонсо и съотборникът му Люис Хамилтън събраха по 109 точки, с една по-малко от новия световен шампион Кими Райконен с Ферари.

Междувременно, МакЛарън внесе вчера своята жалба до ФИА срещу отсъствието на санкия срещу двама пилоти на БМВ Заубер и Уилямс. От решението на стюардите пострада Люис Хамилтън, а ако ФИА реши да отнеме точки на Розберг и Хайфелд, това може да направи британеца шампион.