Отборът на Рено във Формула 1 промотира Джак Ейткън за ролята на резервен пилот през предстоящия сезон. 22-годишният състезател, който е най-възрастният член на Спортна академия „Рено”, ще поеме задълженията, които до този момент изпълняваше Сергей Сироткин.

Ейткън завърши втори в генералното класиране на GP3 през миналия сезон, отстъпвайки единствено на съотборника си в АРТ Гран При – и кадър на Мерцедес – Джордж Ръсел. Двамата британци ще бъдат партньори в същия тим и през 2018 година, но вече във Формула 2.

„Джак напредваше в нашата Спортна академия, така че имахме възможност да наблюдаваме прогреса му през последните 2 години”, коментира директора по мениджмънта в Рено Сирил Абитбул. „Ясно е, че става дума за талантлив млад пилот. Той е готов за предоставения му шанс.”

„Чака го пълен сезон със състезания във Формула 2, а в същото време ще следи и за задълженията си във Формула 1. Той разполага с перфектната обстановка, в която да гони своите цели, а ние нямаме търпение да го видим в действие”, допълни Абитбул.