Производителят на гуми Бриджстоун подписа договор с ФИА и от днес е официален доставчик на гуми за Формула 1 за следващите три сезона.

Японската компания спечели правото да доставя гуми от 2008 година до 2010 година, още през средата на 2006 година, но подписите под договора бяха сложени едва днес.

Бриджстоун бе единственият доставчик на гуми за надпреварата през изминалия сезон, след оттеглянето на френския гигант Мишлен в края на 2006 година.

„За нас е огромна чест, че станахме официален доставчик на гуми за световния шампионат във Формула 1 и очакваме с нетърпение началото на новия сезон. Участието ни във Формула 1 е важна част от нашият план за разширяване на дейността ни и това е важна стъпка напред за нашата компания”, заяви директорът по спортните въпроси в Бриджстоун Хироши Ясукава

Договорът на компанията с ФИА включва и сътрудничество по програмата на световната автомобилна централа „Помисли, преди да шофираш!”, която има за цел да се увеличи грижата за безопасността по пътищата през следващите три години.