Бразилският пилот Фелипе Маса очаква новосформираният тим на Браун ГП да бъде основен конкурент на Ферари през новия сезон във Формула 1, след като Макларън записа неочаквано слаби резултати в тестовете преди първото Гран при в края на седмицата в Австралия.

Браун ГП, бившият тим на Хонда, впечатли специалистите по време на тестовете в Испания, докато Макларън не успя да пригоди болида си към промените във Формула 1, продиктувани от рязкото свиване на бюджетите.

„С оглед на последните резултати от тестовете, Браун ГП със сигурност ще бъде основният ни конкурент. Видяхме как се съживиха от пепелта и записаха със секунда по-добро време от всички останали", заяви Маса преди отпътуването си за Австралия.

Бразилският пилот добави, че е силно изненадан от проблемите на отбора на Макларън, който през изминалия сезон спечели титлата с Люис Хамилтън: „Много хора казват, че тестовете не са толкова важни, колкото истинските състезания. Това е истина, но когато винаги изоставаш, определено не се представяш добре.”