Във Ферари са готови да направят всичко по силите си, но да оставят световната титла в ръцете на Фернандо Алонсо. След вчерашното Гран При на Япония обаче това вече не изглежда толкова лесна задача, тъй като след ранното му отпадане и победата на Себастиан Фетел преднината пред германеца е вече само 4 точки.

„В моменти като този, искам да видя онзи тим на Ферари, който добре познавам“, заяви шефът на отбора Лука Ди Монтедземоло. „Искам да видя отбор, който е фокусиран и който е в състояние да остане спокоен. Ще проведа разговор с Фернандо по телефона съвсем скоро и ще го мотивирам още повече за последните пет състезания. Искам целият отбор да бъде на нож за финалната част от календара.“

„Знаем, че разполагаме с най-добрия пилот в момента и само чуждите грешки на „Спа“ и на „Сузука“ му попречиха да има по-комфортна преднина на този етап. Без тези два сблъсъка Фернандо днес би имал поне 30 точки повече, при това след най-консервативните изчисления. В спорта и в живота колелото лесно се обръща и не бива да го забравяме. Напоследък времената не са позитивни за нас, но можем да обърнем късмета си със съвсем малко труд“, завърши Ди Монтедземоло.