Отборът от Формула 1 БМВ Заубер побърза да афишира интереса си към Фернандо Алонсо, в случай, че испанецът реши да си тръгне от МакЛарън след края на сезона. Заедно с тима на Рено, БМВ е вторият сериозен кандидат за подписа на световния шампион. И двата отбора имат няколко седмици, за да приготвят максимално примамлива оферта, с която да убедят Алонсо да премине при тях.

Очаква се Рено да удвои усилията си да привлече Алонсо след Гран При на Турция. От друга страна БМВ дадоха на испанеца да разбере, че работят много сериозно и вече са започнали плановете за нов болид, много по-добър от сегашния.

Директорът на БМВ Марио Тийсен, изказа желанието на отбора да види Алонсо в своите болиди. „Откакто работим със Заубер, сме още по-заинтересувани да наемем някои от най-добрите пилоти. Според мен най-важното не е какво можем да предложим на световния шампион, а кое е най-добро за нас,” коментира Тийсен. Той бе категоричен, че целта на отбора е да печели състезания през 2008, а през 2009 ще се прицели в титлата.