Един от бившите шефове на Серхио Перес отправи сериозна критика към мексиканския пилот на Форн Индия. Петер Мюке заяви, че бившият му подопечен има още какво да учи що се отнася до професионализъм.

Германецът е известно име в моторните спортове, като се занимава преди всичко с ниските класове. Там той е дал път на много обещаващи млади пилоти като Себастиан Фетел, Роберт Кубица и много други. През 2006 година във Формула БМВ Мюке се сблъсква с Перес, който го учудва както с таланта си, така и с липсата на дисциплина.

„Още тогава Серхио показа, че има талант. Това е извън съмнение“, каза Мюке.

„Неговият подход обаче напълно непрофесионален. Рядко ми се е случвало да работя с мързел акто него. Неговията апартамент в Берлин приличаше на бойно поле. Той потроши колата, която бях взел под наем, когато веднъж се прибра пиян от парти. Серхи вършеше всичко това, което не биваше да прави.“

„През цялото време зад него стоеше неговият мексикански спонсор. Перес никога не е трябвало да се тревожи, че парите ще свършат – той знаеше, че те ще пристигат. Това бе ключът. Той никога нямаше да стигне до най-високото ниво, ако не бяха тези пари. Ако разчиташе само на своя талант, след година щеше да изхвърчи от БМВ“, допълни Перес.