От Ред Бул споделиха, че „знаят нещо, което нищо не знаем ние” за проблемите със скоростта на Пиер Гасли до този момент през сезона. Публично доктор Хелмут Марко назова, че представянето на французина през тази година е „неприемливо” и даде време на пилота да покаже добро каране до лятната пауза.

Твърденията са, че ако Гасли продължава с колебливото си представяне, то Даниил Квият ще го замени от тима на Торо Росо. Бившият пилот във Формула 1 Мика Сало смята, че има много неща, които са свързани с „грижите” на Пиер Гасли.

Сало счита, че присъствието на Гасли в отбора на Ред Бул е показателно дори и сега, след като той се опитва да се бори максимално, но в крайна сметка представянето му е лошо.

„Обичайно Ред Бул реагира бързо в такива моменти. Ако някой не се справя добре, му се посочва вратата. Мисля, че в Ред Бул знаят нещо, което ние не. Наясно са с проблема на Пиер Гасли и това е причината той още да продължава да кара за тях. Никога преди не са имали толкова бавен пилот”, коментира Ника Сало пред Sanomat.