Предишният президент на Ферари във Формула Лука ди Монтедземоло разкри, че отборът е планирал да привлече починалия Жул Бианки за заместник на Кими Райконен.

25-годишният французин почина в петък след 9-месечна кома, до която доведе фаталната му катастрофа на „Сузука“ по време на японското Гран При през октомври 2014 година.

„Жул Бианки бе един от нас, той беше член на семейството на Ферари и беше пилот, на който се бяхме спрели за бъдещето“, разкри Ди Монтедземоло.

„Жул беше първокласен състезател, бърз, възпитан, силно свързан с Ферари и много обещаващ. Жестоката съдба ни го отне и остави само огромна празнина. Аз съм близък със семейството му, което през последните месеци показа невероятен кураж. Загубихме един изключителен човек, за когото ще си спомняме с много любов“, добави италианецът.

Бианки се присъедини към младежката академия на Ферари през 2009 година след триумфа си в Евросериите на Формула 3. „Скудерията“ му осигуряваше подкрепа както в GP2, така и във Формула Рено 3,5, а пък французинът често участваше в тестовете на Ферари.