Вече шест месеца Жул Бианки лежи в кома след ужасяващата си катастрофа по време на Гран При на Япония в Сузука.

Особена промяна в състоянието на 25-годишния пилот няма, а за семейството му остава единствено да се моли и да чака. Бащата на Жул Фиипе даде емоционално интервю пред френския всекидневник "Nice Matin", в което изказа огромната си болка.

"Ще го преживее ли? И ако да, ще бъде ли инвалид или отново ще живее нормално? Мога само да кажа че една такава катастрофа е по-тежка от бърза смърт. Страданието няма край. Едно всекидневно мъчение", споделя Филипе Бианки.

Подобрението е минимално, но състоянието на сина му е стабилно като органите му работят самостоятелно. Бианки-старши благодари за подкрепата от феновете на своя син и обещава: "Ще информираме, когато има новости. Независимо, дали добри или лоши вести."

"Той все още се бори - както винаги го е правил. Всеки ден той преминава маратон."

Надежда на семейството дава фактът, че понякога Жул движи ръката си, но не е ясно, дали това е просто рефлекс или истинска реакция.

На 5 октомври миналата година Бианки излетя от мократа писта на Сузука и се заби със зверска скорост в багера, който в същото време изнасяше от пистата друг болид. Французинът получи тежки травми на главата и след период в японска болница, сега е лекуван в специална клиника в Ница.