Рубенс Баричело ще остане съотборник на Дженсън Бътън, след като подписа нов договор с отбора от Формула 1 Хонда.

35-годишният бразилец потвърди, че ще остане при японските конструктори за трети пореден сезон и ще кара редом до британския пилот, който също подписа за още година по-рано през годината.

„Щастлив съм да обявя, че оставам в Хонда и през 2008 година,” каза Баричело. „Когато пристигнах тук през 2006 година, исках да създам една здрава, дългосрочна връзка с отбора и да помогна за изграждането на силен тим.”

Въпреки че все още не е взел точка този сезон, Баричело вярва, че Хонда е преминал в по-горно ниво на развитие, особено след последното състезание на пистата „Силвърстоун”, където той завърши девети.

Новите попълнения в техническия щаб – експертът по аеродинамика Лу Бигоа и новият заместник директор Йорг Зандер – също дадоха повод за оптимизъм на Баричело.

Рубенс Баричело дебютира във Формула 1 през 1993 година и е карал още за отборите на Стюърт и Ферари, като е печелил девет състезания в кариерата си, всичките с екипа на „черните кончета”.

Баричело е стартирал в 241 надпревари и новият му договор означава, че през следващия сезон почти сигурно ще счупи рекорда на Рикардо Патрезе от 256 старта във Формула 1 и ще стане най-опитния пилот в цялата история на този спорт.