Бразилският пилот Рубенс Баричело, който завърши на шесто място в Гран при на Германия, обвини своя собствен тим Браун ГП за своето класиране. Механиците на лидерите в класирането при конструкторите решиха, че Баричело трябва да спре три пъти в бокса по време на състезанието. При второто спиране обаче те го забавиха фатално при наливането на гориво.

"Ужасно разочарован съм от това, което стана. Минах начело след първия завой и направих всичко, което се изискваше от мен. Загубих състезанието благодарение на тях, а ако продължаваме така, може да загубим първата си позиция и в двете класирания. Не искам да говоря с никой от отбора. Искам просто да се кача на самолета и да се прибера у дома", заяви Баричело.

Състезанието започна отлично за Баричело. Той изпревари Марк Уебър на първия завой, но там се получи лек удар и австралиецът получи наказание. Бразилският пилот на Браун ГП бе забавен по-късно от Фелипе Маса, но все още имаше сериозен шанс за първото място. Тогава обаче той спря в бокса за презареждане, което продължи повече от очакваното. Всичко това доведе до първа победа в Гран при за Уебър.