Бившият шеф на МакЛарън Мартин Уитмарш се завръща във Формула 1, като ще заема ръководен пост в Астън Мартин, бе съобщено във вторник.

От отбора обявиха, че Уитмарш ще стане изпълнителен директор от 1-ви октомври. 63-годишният британец изкара 25 години в Макларън на различни позиции, включително и шеф между 2008-а и 2014-а. Той постигна много успехи и донесе много титли на тима преди да се оттегли преди 7 години.

Сега той се завръща, а президентът на компанията Лоурънс Щрол заяви, че Уитмарш ще помогне на отбора "да се превърне във водещ шампионски тим в следващите 4 до 5 години".

"Той е доказан победител във Формула 1. Той е идеалният човек, който да работи с мен и с нашия мениджърски тим и да вдъхнови отбора за бъдещи успехи на и извън пистите", каза босът.

"Лоурънс иска Астън Мартин да спечели титлата във Формула 1, аз знам какво трябва да се направи за това", обяви самият Уитмарш.

Астън Мартин е на седмо място в класирането на конструкторите през настоящия сезон, а пилотите му Себастиан Фетел и Ланс Щрол са 12-и и 13-и в подреждането.