От британския производител на автомобили Астън Мартин отхвърлиха появилите се информации, че водят преговори с отбора от Формула 1 Ред Бул Рейсинг.

Вчера се зародиха слухове, че компанията от Острова, в която Мерцедес има 5-процентов дял, търси начин да се превърне в доставчик на двигатели за тима, чиито отношения с настоящия им партньор Рено съвсем не вървят. Предполагаше се, че германската компания има голяма роля в инициативата, тъй като с повече клиенти във Формула 1 по-лесно ще избива сериозните си разходи за произвеждането на своите двигатели.

Информациите от този сорт накараха Астън Мартин да дадат публично изявление чрез един от говорителите си. „На този етап става дума за спекулации. Не сме осъществявали никакъв контакт с Ред Бул“, каза той.

В същото време обаче шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер не пожела да коментира дали са водени разговори с британския автомобилен гигант. „Аз си говоря с много хора“, заяви той. „Миналата седмица беше Ферари, тази е Мерцедес, после сигурно ще дойдат Хонда и Ламборгини. Много се спекулира, но ние имаме добро партньорство с Инфинити.“