Бившият световен шампион във Формула 1 Алън Джоунс призова Михаел Шумахер да се завърне на пистата, след прекрасните резултати, които постигна по време на тестовете в Барселона преди две седмици.

Въпреки че Шумахер се оттегли от надпреварата в края на 2006 година, той се завърна на пистата като тества новия болид на скудерията и даде най-добри времена в Барселона.

„След като беше една година извън пистата, аз си представям как той си казва „може би трябва да върна”, сякаш е бил на малко по-дълга коледна почивка”, смята Джоунс.

„Той си взимаше по няколко месеца почивка в края на всеки сезон, така че няколко месеца отгоре не правят голяма разлика. Ако беше две или три години извън пистата, това вече е друго нещо. Никога не може да се каже, че някой се е отказал завинаги от спорта.”

„Парите няма да бъдат основният мотив за се върнеш във Формула 1, това е за да се докажеш. Ники Лауда беше аут за няколко сезона, но се завърна и спечели титлата. Михаел може да направи същото”, каза още световният шампион за 1980 година.