Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо показа железни нерви след големия провал на отбора в днешната квалификация преди Гран При на Великобритания.

За първи път от 48 месеца насам „черните кончета“ записаха двойно отпадане още в Q1, след като техните пилоти дадоха съответно 19-о и 20-о време. И испанецът, и Кими Райконен не можеха да се справят с дъжда над „Силвърстоун“, който направи болидите им неуправляеми.

Въпреки всичко двукратният световен шампион реши да запази спокойствие въпреки негативната развръзка. „Такива неща се случват понякога при такова време“, отчете той. „Тридесет секунди по-рано или по-късно и можехме да уцелим точния момент за точните гуми. Толкова е разликата от това да бъдеш герой или да допуснеш грешка.“

„Двама пилоти на Ферари и също толкова на Уилямс отпаднаха, така че определено трябва да сме направили нещо грешно в сравнение с останалите. Трябва да разберем какво се случи, но си мисля, че не можехме да сторим нещо кой знае колко по-различно. Ще стартираме от дъното, чакат ни изпреварвания и ще се радваме да успеем“, допълни Алонсо.