Испанецът Фернандо Алонсо с Ферари спечели състезанието за Голямата награда на Германия на пистата "Хокенхайм", а веднага след него се нареди съотборникът му Фелипе Маса.

Последното място на подиума бе за Себастиан Фетел с Ред Бул, който остана трети, пред четвъртия Люис Хамилтън и петия Дженсън Бътън - и двамата от тима на Макларън. Легендата Михаел Шумахер остана 9-ти на домашното си състезание. Състезанието започна по отличен начин за Маса, които стартира от трета позиция и успя да изпревари спечелилия пол-позишън Себастиан Фетел и съотборника си Алонсо. Алонсо също изпревари пилота на Ред Бул и така двете Ферари-та поведоха колоната.

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер също стартира добре и още в началото на състезанието зае 8-та позиция, след като започна от 11-то място. В крайна сметка той обаче загуби едно място в хода на надпреварата. Постепенно започна да си личи, че Алонсо е по-бърз от Маса, което накара екипът на Ферари да се свърже с бразилеца по радиото, заявявайки му: Алонсо е по-бърз, потвърждаваш ли?". Резултатът бе светкавичен и в 49-та обиколка Маса демонстративно върна газта и пусна съотборника си пред себе си, правейки го лидер на колоната. От бокса впоследствие поднесоха и извиненията си за бразилския пилот. Логично Алонсо триумфира за втори път през сезона, а за Маса остана утехата от второто място.

Гледайте на живо старта от Формула 1 на пистата Монца в Италия с туристическа агенция "Галера" от 10 до 13 септември.