Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо бе изключително емоционален след успеха си в старта за Гран При на Европа. Испанецът показа отлично каране на пистата във Валенсия и успя да се възползва максимално от състезанието с най-много инциденти от началото на сезона.

Испанецът тръгна много силно и успя да се изкачи до 11-ата позиция, след което изпревари множество съперници, в това число и Ромен Грожан след рестартирането на състезанието.

Последната победа на Алонсо в домашна надпревара бе в Барселона с тима на Рено преди цели 6 години. Така той прекъсна поредицата от 7 различни победители в първите 7 старта от кампанията.

„Трудно е да изразя какво чувствам в момента“, заяви на пресконференцията след състезанието Алонсо. „Да спечелиш у дома е уникално изживяване. Ферари е един много специален отбор и беше невероятно да видя всички фенове в червено, които изпълниха пистата.“

„Испания вече постигна своя успех през седмицата, когато вчера победи Италия на Европейското първенство, така че съм много горд от постиженията ни като нация в спорта. Това със сигурност бе най-красивата ми победа“, добави Алонсо, който е лидер в класирането при пилотите със 111 точки.