Испанският пилот във Формула 1 Фернандо Алонсо иска да намали до минимум риска преди преминаването си Макларън, съобщи вестник „Марка“.

Двукратният световен шампион вече напусна Ферари след 4 не много силни години на Маранело. След титлите си с Рено ибериецът се надяваше да добави нови към колекцията си благодарение на традициите, които „скудерията“ има в шампионата. Нещата обаче не се развиха по план и сега Алонсо иска да се застрахова от повторение на слабите сезони чрез клауза в договора си с Макларън.

По силата на своята същност въпрочната точка предвижда едностранно прекратяване на договора, ако „сребърните стрели“, които от 2015 година ще карат с двигатели на Хонда, не му осигурят болид с шампионски потенциал.

В Италия „Гадзета дело спорт“ дори заявява, че Алонсо все още не е загубил надежда, че може да подпише с Мерцедес, които диктуваха събитията през отминалия шампионат.

На 33 години испанецът вече не може да си позволи нови провалени проекти, тъй като голямата му цел е да спечели трета световна титла възможно най-скоро.