Пилотът на МакЛарън Фернандо Алонсо заяви, че целият му екип работи трескаво за предстоящия старт от Формула 1 в Канада, в същото време Кими Райконен посети училище по програма организирана от Bridgestone Firestone Canada.

Миналата година, като пилот на Рено, испанецът спечели Гран При на Канада и се надява през този сезон да повтори успеха си, но вече зад волана на МакЛарън.

„След Монако отново започнахме работа по болида. Целият екип работи по това да успеем да запазим доброто темпо и прогреса. До миналата година не ми се удаваше да се представя добре на пистата в Канада, но победата ми през 2006 беше фантастична”, заяви двукратният световен шампион.

„Надпреварата там винаги е била много сложна, тъй като машината трябва да работи на предела на възможностите си. Условията на трасето се променят, затова и гумите са от изключително значение”, допълни пилотът.

В същото време, докато Алонсо се готви за следващия старт неговият съперник от Ферари Кими Райконен се е отдал на публична дейност.

Финландецът посети едно от училищата в Канада, за да помогне на децата, които са решили да си направят миниатюрна гонка на Формула 1.