Фернандо Алонсо показа трезва мисъл относно шансовете си за победа в Япония след изненадващият му триумф в Сингапур, но въпреки това сподели, че е убеден в челните позиции на Рено и в тази надпревара.

Миналата седмица в Сингапур двукратният световен шампион се оказа най-облагодетелстван от глупавата грешка на Ферари и независимо, че потегли от 15-та позиция успя да спечели състезанието. „Вярно е, че пистите, които са върху улиците винаги са необикновени и представянето ти зависи от най-вече от колата, тактиката и от това да можеш да поемаш рискове“, коментира Алонсо.

„Работихме здраво, за да подобрим някои неща за Сингапур, но се подготвяме и за оставащите три състезания, така, че смятам, че ще бъдем в борбата за точки на Фуджи. Трябва да останем концентрирани и да се опитаме да се представим по същия начин както в Сингапур. Въпреки това съм реалист и съм наясно, че ще е много трудно да се преборим с Ферари и Макларън, но ще дадем най-доброто от себе си, за да вземем максимално точки“, допълни още пилотът на Рено.