Отборът от Формула 1 Рено подписа с двукратния световен шампион Фернандо Алонсо договор, който влиза в сила от началото на 2008 година, съобщават испанските медии. Според авторитетното английско издание Таймс пък, Алонсо става най-скъпоструващият пилот в историята на Формула 1 с доход от 100 милиона евро за три сезона.

Алонсо се връща в Рено, след като разтрогна своя тригодишен договор с Макларън през миналия месец. 26-годишният испанец се нареди на 3-о място в крайното класиране през този сезон със 109 точки. Медиите на Острова обаче не пропускат да отбележат

трудните му взаимоотношения с отбора на Макларън, както и с новака в световния шампионат във Формула 1 Люис Хамилтън.

Алонсо дебютира във Формула 1 през 2001-а година и стана най-младият световен шампион през 2005-а, когато спечели първата от двете си титли. В 105-те старта, в които е участвал, роденият в Овиедо състезател има 15 победи и 49 пъти е завършвал сред първите трима. Според медиите, Нелсон Пикет-джуниър ще бъде следващото попълнение на Рено за новия сезон.

Двата отбора са замесени и в шпионските скандали, които разтресоха Формула 1 в края на годината. Те бяха свързани с притежаване на поверителна информация.