Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо засили още повече повече спекулациите, че ще напусне Рено след края на сезона, след като днес заяви, че не вижда никакво подобрение във френския тим след разочароващия старт на световния шампионат.

"Състезанието в Малайзия бе това, което очаквах. Знаех, че ще бъде трудно да завърша между първите осем, но ако Маса не бе отпаднал, тогава нямаше как да взема точка. Ситуацията е такава и няма никакви изненади. Колата ни ще се представя по същия начин и през целия сезон. Когато болида ти не е добър, ти се чувстваш безпомощен”, сподели испанецът.

„Рано е да се говори за каквито и да е слухове и трансфери, но Маса направи две лоши състезания с груби грешки и това отприщи тези спекулации. Логично е, но аз вече казах, че е още рано. Винаги се опитвам да съм с най-добрата кола. Сега съм в Рено, защото исках да се върна към победите, както през 2005 и 2006 година. Ако не стане тази година, ще стане през следващата. Но аз имам опция да напусна, така че ще мога да бъда в най-добрата възможна кола, а на всички е ясно, че тази на Ферари е една от най-добрите", завърши Алонсо.