Според немското издание Bild am Sonntag Фернандо Алонсо вече е направил своя избор за следващия сезон, и той е в полза на настоящия му тим Рено. Слуховете, че световният шампион във Формула 1 ще премине във Ферари може и да се окажат верни, само при положение, че Кими Райконен реши да сложи край на кариерата си по-рано.

Самият испанец смята да обяви окончателното си решение след Гран при на Бразилия.

„Казах, че ще взема решение след старта в Бразилия, но това не означава, че не знам какво ще направя. Знам, но ще го кажа след тази надпревара”, сподели Алонсо след победата си в Гран при на Япония.

В същото време двукратният световен шампион във Формула 1 заяви, че е съгласен с наказанието, което бе наложено на Люис Хамилтън от стюардите на „Фуджи” за инцидента в началото на състезанието с Райконен.

Британецът се завъртя във втората обиколка, след като беше закачен от основния си съперник за титлата Фелипе Маса с Ферари във втората обиколка. Така той трябваше да продължи от последна позиция, а малко по-късно беше наказан и с влизане в бокса заради това, че блокира неправилно Кими Райконен в началото на надпреварата.