Пилотът на МакЛарън Фернандо Алонсо заяви, че той и съотборникът му Люис Хамилтън са направили всичко по силите си да съберат възможно най-много точки в последния старт от сезона във Формула 1. Испанецът финишира трети на пистата „Интерлагос” в Бразилия и остана втори във временното подреждане с 109 точки, също с толкова е и британският пилот на „сребърните стрели”. Кими Райконен пък спечели шампионата с 110 точки и първо място в днешното Гран При.

„Поздравления за Кими. Както вече съм казвал, мисля, че титлата заслужава този, който има повече точки в последното състезание. Всички имахме спадове и възходи, което е напълно нормално”, каза двукратният световен шампион.

„За мен беше почти невъзможно да извоювам титлата, не само защото трябваше да спечеля 4-5 точки повече от Люис, а и заради Ферари. Знаех, че двамата им пилоти могат да заемат първите две места. А не беше по силите ми да се движа с тяхното темпо. В началото мислех, че ще успея, но не знам какво се случи. Те дадоха всичко от себе си и аз вече нямах шанс. Нищо не зависеше от нас”, коментира бившият крал на Формулата.

„Във всяко партньорство има добри и лоши моменти. В края на сезона с Люис се опитахме да работим заедно и мисля, че се справихме добре, защото в крайното класиране сме само на една точка по-малко от световния шампион. Колата бе фантастична. Ще си спомням чудесни мигове от тази година”, завърши Алонсо.