Люис Хамилтън също има своите слабости, но другите пилоти не ги използват. Това смята двукратният шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо. Пилотът на Мерцедес вече има шест титли в кариерата си, като 5 от тях спечели за последните 6 години.

В повечето случаи британецът разполагаше и с най-добрата кола, но се справи със съотборниците си, с изключение на 2016 г. Тогава короната грабна Нико Розберг. През 2017 и 2018 г. пък Ферари имаше много силна кола, но Люис успя да надделее, допускайки по-малко грешки.

„Хамилтън е направил крачка напред, каза Алонсо пред F1 Racing. – Станал е по-конкурентоспособен, по-подготвен. Все още има някои слабости, които още не се забелязват. Никой не ги използва. Той е покачил нивото през последните години. Особено през 2019 г., когато колата му не беше така доминираща.

Ако не може да спечели, винаги е много близо до челото– не 20 секунди назад. А така се случва с Валтери. В уикенд, когато колата не е толкова конкурентна, Ботас е пети или шести, на минута изоставане. Но Люис не. Ако анализираме сезоните му, винаги има сходна тенденция. Той започва годината бавно, но никой не се възползва от това.

Ще бъде хубаво да се състезавам срещу него в истинска битка. Когато имаш добър пакет, а другите катастрофират и ти увеличаваш преднината си, всичко изглежда спокойно. Но ако си 1 или 10 точки назад, напрежението е различно. Грешките са различни и радио комуникацията също. Трябва да го видим, когато е поставен под напрежение.“