Бившият световен шампион във Формула 1 Ален Прост вярва, че Рено може да преобърне настоящия баланс при двигателите в шампионата. Според французина само след няколко състезания Мерцедес може да се превърне от лидер в догонващ.

Преди началото на кампанията отборите, които ползват двигатели Рено – и най-вече шампионите от Ред Бул, имаха куп проблеми с надеждността на основните блокове, които продължиха и в първото Гран При за сезона (Австралия).

Постепенно обаче френският автомобилен гигант внесе корекции в продукта си и макар Ред Бул все още да изостава видимо от Мерцедес, разликите вече не са толкова големи. „ В Рено никога не бягаме от предизвикателствата и конкуренцията“, коментира Прост, който е посланик на френската марка. „Те малко закъсняха с програмата си, докато Мерцедес отбеляза напредък. Това е част от играта.“

„Фактът, че Мерцедес завърши шасито и двигателя си по едно също време, и то с такова ниво на интеграция, може да направи разликата. Трябва да приемем това. По-важното е, че и ние прогресираме. Нека изчакаме и да видим как ще протекат следващите 2 или 3 състезания. Нещата могат да станат различни. С двигател на Рено Ред Бул спечели титлата четири пъти подред и макар че сега са аутсайдери, това е добре за спорта“, заключи Прост.

Календарът във Формула 1 продължава с Гран При на Испания (9-11 май). Две седмици по-късно е стартът за Голямата награда на Монако (22-25 май), преди да дойде време за Гран При на Канада (6-8 юни).