„Люис Хамилтън е достатъчно силен, за да спечели Формула 1 през тази година”, заяви четирикратният световен шампион Ален Прост в интервю за ББС.

"Опитът, който Хамилтън натрупа през миналата година, ще му помогне много през настоящия шампионат. Мисля, че Люис ще бъде на върха. Ако има добра кола, ще триумфира, сигурен съм в това", заяви Прост.

Британецът водеше в световния шампионат през 2007-а година, но накрая изпусна титлата само с точка, а световен шампион стана Кими Райконен с Ферари.

Ален Прост също изпусна доста титли преди да спечели четири пъти световния шампионат. "Загубих само с няколко точки в четири последователни години - 1981/1982/1983/1984. В един момент дори си казах, че няма да стана шампион. Но по-късно взех титлата и то четири пъти", подчерта французинът.

Прост добави, че пилотите на Ферари - Кими Райконен и Фелипе Маса, ще бъдат най-сериозните съперници на Люис Хамилтън за титлата. Бившият двукратен световен шампион Фернандо Алонсо също може да се намеси в спора, ако новият болид на Рено е по-качествен.

"Пилотите на Ферари винаги ще бъдат кандидати за титлата. Всичко зависи от това каква ще бъде мотивацията на Кими. Може би Маса ще се опита да играе по-решаваща роля. Фернандо Алонсо ще бъде близо до лидерите", каза още Прост.

Новият сезон във Формула 1 започва на 16 март.