Уилямс обяви привличането на Адриан Сутил като резервен пилот за започналия този месец сезон в най-комерсиалното автомобилно състезание.

"Аз съм много щастлив, че Адриан се съгласи да бъде наш състезател и то като човек, който винаги ще подсигурява гърба на другите момчета за сезон 2015“, коментира собственикът на отбора Франк Уилямс, след като беше подписан договор с ветерана, карал 128 състезания в кариерата си.

"Той има сериозен опит и от последната година, а също така ще предаде знанията си на младата генерация за това как да се състезават с новия хибриден двигател“, каза още Уилямс.

„Битката при конструкторите през този сезон ще бъде доста ожесточена, така че присъствието на опитен пилот може да увеличи нашите шансове да спечелим с FW37".

Самият Сутил заяви: „За мене е огромна чест да работя за сър Франк Уилямс като тестов или като резервен пилот дори. Ще напарвя каквото мога, за да помогна на отбора.“

Германецът караше миналата година за Заубер, но загуби мястото си. Иначе той е стартирал кариерата си във Формула 1 през 2007-а година като състезател на Спайкър, а след това тимът смени името си на Форс Индия и той продължи там кариерата си.