Пловдивчанинът Константин Маршавелов с Mitsubishi Lancer Evo X спечели състезанието на Писта Бургас 2017 в клас „Макси“, с тази победа, кръг преди края на шампионата, пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм спечели третата си титла.

Състезанието в морския град е четвърти кръг от републиканския шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут, а последния кръг ще бъде на писта „Серес“ в Гърция.

Маршавелов стартира надпреварата от първа стартова позиция, след като бе най-бързият пилот на пистата по време на вчерашните квалификации. В първата обиколка пловдивчанинът загуби първата си позиция, а в същата обиколка състезанието бе спряно, след като два автомобила спряха на трасето. След повече от 30 минути надпреварата бе рестартирана.

След рестарта Маршавелов се движеше плътно зад Пламен Камбуров, който водеше колоната. Три обиколки преди края Камбуров спря на пистата, а Маршавелов пое лидерството и до края на състезанието нямаше никакви проблеми.

Това е трета титла за пилота на „КА-2 Рейсинг Тийм“, след спечелените такива през 2013 и 2014 г.

"Получи се хубаво и интересно състезание. Щастлив съм, че успях да победя и да спечеля титлата“, беше краткият коментар на Маршавелов след състезанието.

Камбуров се движеше на първо място в състезанието, когато няколко обиколки преди края на надпреварата, автомобилът Mitsubishi Lancer Evo IX, който управлява получи повреда и той спря на трасето.

Двукратният шампион на България стартира състезанието от четвърта стартова позиция. Още в първата обиколка, обаче Пламен успя да излезе на първа позиция в състезанието.

След рестарта на състезанието Камбуров поведе убедително, до момента в който техниката не го предаде.

"Движех се първи, когато получих вибрации в колата, които най-вероятно са причинени от вчерашния удар. От вибрациите, един от маркучите на масления радиатор се е откачил и се наложи да спра на пистата“, сподели пилота след състезанието.

"Все пак ще изчакаме и решението на Националния спортен трибунал да вземе решение по казуса от вчера, защото колата ми беше тотално опропастена след удара“, допълни пилотът.